Waarom deze veiling?

Met hun deelname aan de TWAC willen Mark en Kai geld inzamelen voor kinderkankeronderzoek, via de Maarten van der Weijden Foundation (MvdWF). Want niemand verdient het om kanker te krijgen, maar kinderen nog wel het minst! De MvdWF garandeert dat alle donaties voor 100% naar het geselecteerde project gaat.

De Medische Adviesraad van de Maarten van der Weijden Foundation heeft een specifiek project geselecteerd waarvoor Mark en Kai geld inzamelen. Dit project stelt onderzoekers van het Radboud Ziekenhuis in staat om een vaccin te ontwikkelen wat kinderkanker helpt voorkomen bij kinderen die het CMMR-D syndroom hebben. Mensen met het CMMRD syndroom (Constitutional Mismatch Repair Deficiëntie) hebben een zeer hoog risico op het ontwikkelen van hersentumoren (vaak voor 10-jarige leeftijd), en tumoren van maag en darmen (vooral van de dikke darm, meestal tussen de 10 en 30 jaar oud). Verder is hun kans op bijvoorbeeld leukemie of Non-Hodgkin verhoogd (vaak voor 10-jarige leeftijd). En hebben ze een verhoogde kans op andere vormen van kanker. De tumoren kunnen op jongere leeftijd ontstaan. Soms heeft iemand meerdere tumoren tegelijk. [bron: www.erfelijkheid.nl]

Lees hier meer over het gekozen onderzoek.

De totale kosten voor dit onderzoek bedragen € 125.000. Door een donatie van € 60.000, blijft er nog € 65.000 over. Mark en Kai hebben dit bedrag ten doel gesteld voor hun crossing. Momenteel is er € 47.277 ingezameld, wat op zich al fantastisch is. Maar we zijn er nog niet. Met deze veiling hopen we het gat naar de € 65.000 te kunnen dichten. Hoe geweldig zou het zijn, als we ze bij aankomst kunnen vertellen, dat ze het donatiebedrag hebben opgehaald! Maar daarvoor hebben we wel jullie hulp nodig. Door te bieden op de aangeboden artikelen, help je mee het onderzoek te financieren dat een vaccin ontwikkelt dat kinderkanker bij kinderen met het CMMR-D syndroom voorkomt! Als dat geen mooie win-win situatie is?!

Samen sterk tegen kinderkanker!